Dziś jest środa, 22.10.2025, imieniny Halki, Kordiana
Wielkość tekstu:
A A+ A+
Jesteś tutaj: Strona główna » Dziadowice-Folwark » Aktualności » Produkty regionalne - szkolenie

Produkty regionalne - szkolenie

SAM_3287

 

26 sierpnia 2015 r w świetlicy wiejskiej Dziadowice-Folwark odbyło się szkolenie zorganizowane przez Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu.

 

 

 

 

Program szkolenia:

1 Produkty tradycyjne i lokalne w systemach żywności wysokiej jakości

2 Tradycyjna kuchnia Wielkopolski jako wartość łącząca pokolenia

3 Wykorzystanie dziedzictwa kulinarnego w turystyce wiejskiej i agroturystyce                       

Dzięki wykładom Pani Anety Gadomskiej oraz Anny Stanisławskiej uczestnicy szkolenia mieli okazję powrócić pamięcią do dziecinnych czasów i smaków z nimi związanych.

Szkolenie zakończyło się konkursem na temat regionalnej kuchni wielkopolskiej –zwycięzcy otrzymali nagrody w postaci książek – pt. Kulinarne Podboje.


Galeria zdjęć


Pozostałe aktualności